Förstoringsglasögon

förstoringsglasögon

Förstoringsglasögon

Förstoringsglasögonen består av en båge med ett löstagbart förstoringsglas. Tre olika glas ingår i köpet: ett som förstorar 1,5 gånger, ett som förstorar 2,5 gånger, samt ett som förstorar objekten 3,5 gånger.

De är praktiska när man behöver komma nära objektet som man arbetar med, samtidigt som man måste ha händerna fria och inte kan använda ett normalt förstoringsglas. Användbart exempelvis när man arbetar med miniatyrarbeten, liksom att göra en egen tågbana.

Till Butik

 

Förstoringsglasögon- en ny sorts förstoringsglas

Förstoringsglasögon kan se nästintill futuristiska ut. De platta bågarna med linser som förstorar allt ovanligt mycket skulle nästan kunna komma direkt ut ur en science fictionfilm eller möjligtvis någonting som minner om ångpunk där gammalt har blandats med framtidstänk. De lämpar sig dock inte särskilt bra för att bära som en accessoar. I motsats till vanliga glasögon gör det de svårare att se på långa avstånd och är inte till för att gå omkring på stan med, utan för att förstora närliggande föremål.

Alla håller säkert inte med om att glasögonen ser ut att passa in i framtiden, det går ändå inte att bortse från att glasögonen, futuristiska eller ej, har sina fördelar. Först och främst gör bågarna att man får fria händer, glasögonen hålls istället upp av ens öron. Detta gör i sin tur att man kan utföra saker där det krävs två händer samtidigt som man får förstoring. Det kan exempelvis vara att tillverka modellbyggen, löda eller att sy om man har börjat se dåligt.

Glasögonen gör dessutom att man får en bättre vy över det som man arbetar med. När det finns linser som förstorar framför bägge ögonen bidrar det till att vårt tredimensionella seende bevaras och man kan se föremålet med mer volym. Det gör dessutom att man hela tiden har linserna placerade på ett lagom avstånd från ögonen som varken är för nära eller för långt bort. Annars när man använder ett klassiskt förstoringsglas kommer man troligen att behöva flytta verktyget fram och tillbaka hela tiden medan man arbetar. Detta problem uppkommer inte när linserna sitter fixerade vid bågar, eftersom de hela tiden kommer att vara fixerade vid samma ställe i varje fall.

Slutligen är förstoringsglasögonen väldigt praktiska främst tack vare sina bågar. Dessa gör att man kan ha händerna fria och att glasen hela tiden befinner sig på rätt avstånd från ögonen.