Förstoringsglas är inte bara praktiska, utan kan vara väldigt vackra också. Att använda förstoringsglas som inredningsdetalj passar både för äldre stilar lika väl som för moderna och dessutom kan det ju komma till bra användning, även om det i fösta hand är tänkt som en detalj bland andra snygga saker. Förstoringsglaset passar egentligen in var helt man vill ha det, men nedan följer några festliga förslag.

Hemmakontoret

Har du ett jobb som innefattar siffror, tabeller och diagram? Då kan förstås ett förstoringsglas komma till bra användning, samtidigt som det är både en snygg och en passande detalj i hemmakontoret.

Vardagsrummet

Inredningsinspiration för vardagsrum finns i mängder men har man redan en stil man föredrar behöver man inte så mycket sådant. Gillar man en gammal stil, eller kanske lite mystisk, kan ett vackert förstoringsglas göra sig i den platsbyggda bokhyllan eller tillsammans med några gamla böcker på vardagsrumsbordet.

Barnrummet

Självklart passar ett snyggt förstoringsglas även i barnrummet. Kanske kan det hängas på väggen i läshörnan, eller placeras på en speciell plats på skrivbordet? För barn kan ett förstoringsglas vara bra att ha vid pyssel och annat men det går ju även att leka med, till exempel om man vill vara detektiv för en dag.