Pincett med förstoringsglas

pincett med förstoring

Pincett med förstoringsglas

För små arbeten finns denna pincett med förstoringsglas. Linsens glas har diametern 2,5 centimeter och kan förstora upp till sex gånger. Pincetten är endast sex centimeter lång. Verktyget är dessutom hopfällbart, vilket gör det lätt att ta med sig i exempelvis fickan. Passar bra för att bland annat dra ut stickor.

Till Butik

 

Förstoringsglas med pincett?

När man kombinerar pincetter med förstoringsglas eller lampor får man ett slags två i ett verktyg. Det är bara en sak som man betalar för och som man behöver komma ihåg att ta med sig, men man får två saker på en gång. En del verktyg som kombinerats ofta blir mindre praktiska och utför ändamålen sämre, ta till exempel kombinerad gaffel och kniv där man bara kan använda en i sänder och man inte har någonting att skyffla på saker på gaffeln med. Det är dock inte fallet med dessa. Förstoringsglasets funktion försämras inte av att det sitter på en pincett och en lampa fungerar lika bra oavsett var den sitter. Pincetten fortsätter också att fungera som en pincett och försämras inte av applikationerna. Denna kombination är dessutom rent fördelsaktig, eftersom det nu inte krävs två händer för att hantera båda verktygen. Det räcker med en hand.

Ett förstoringsglas eller en lampa kan vara olika praktiska vid olika tillfällen. När man vill utföra mindre och detaljerade arbeten är en pincett med ett förstoringsglas praktiskt. Förstoringsglaset gör nämligen att man ser detaljer tydligare och bättre, medan pincetten gör det möjligt att komma åt dem med precision och exakthet. Pincett med belysning är å andra sidan praktiskt vid precisionsarbeten då det krävs större kontraster. Det är exempelvis användbart vid ögonbrynsnoppning då lampan orsakar skuggor som gör det lättare att se och plocka de ljusaste och minsta hårstråna.

En annan fördel med detta är att det är lättare att hålla reda på ett verktyg än två. Om man exempelvis är väldigt tankspridd och lätt förlägger saker, kan det vara lättare att endast behöva hålla reda på en sak istället för två. På semestern kommer verktygen dessutom att ta betydligt mindre plats och man behöver inte oroa sig för att tappa bort lika många saker.