förstoringsglas med lampa

Ficklampa med förstoringsglas

– eller förstoringsglas med lampa

Ett förstoringsglas med inbyggd ficklampa.

Ficklampan kräver två stycken AA-batterier för att fungera, vilka måste köpas till utöver förstoringsglaset. Linsen mäter 8 centimeter i diameter och är dubbelslipat. Verktyget kan förstora i två olika förstoringsnivåer, antingen 3 gånger för den normala linsen eller 10 gånger för en mindre cirkel i linsen.

895 :-

Till Butik
[wpsr_button id="4736"]  [wpsr_button id="4736"]

Produktinfo:

Förstoringsglas med inbyggda lampor är mer användbara än man tror. Det kan vara svårt till en början att komma på vad ett förstoringsglas med lampa kan användas till, det finns dock många fler användningsområden än vad det verkar vid första anblick.

Varför förstoringsglas med belysning?

En vanlig tak- eller skrivbordslampa ger många skuggor på det man vill titta närmare på. En lampa som sitter fast på förstoringsglaset kan reducera de skuggorna avsevärt eller tar bort dem helt. Det gör det lättare att studera frimärken och mynt med mera.

Våra ögon fungerar också så att ju mer ljus det är i ett rum desto lättare har vi att fokusera på det som är nära och se detaljer. En ficklampa på förstoringsglaset är därför utmärkt för att ge lite extra ljus och göra det lättare att studera föremål på nära håll.

Slutligen är verktyget också mycket praktiskt ute i naturen. Ofta vill man titta närmare på insekter eller blommor som växer i parker eller skogar. När solen inte är framme eller det är skuggigt kan det vara svårt att se dem. När det inte finns någon annan lampa att ta till gör en lampa på förstoringsglaset det lättare att se.